| 2015-10-26 13:03:00 Dan kruha
Mali novinari su željeli saznati koje se vrste kruha peku u samoborskim pekarama i koji se kruh u njima najviše kupuje. Zato smo posjetili pekarnice Zemljić, Dan – noć i Nikl. U Samoboru se peku brojne vrste kruha: bijeli, polubijeli, crni, raženi, kukuruzni, sa sjemenkama, sa špinatom, sovital ... Saznali smo da se u pekarnicama Zemljić i Dan – noć najviše kupuje bijeli kruh, a u pekarnici Nikl se najviše kupuje domaći polubijeli bez dodataka, kakav su nekad davno pekle naše bake. U ovim pekarnicama se najmanje prodaje kruh sa sjemenkama. Zaključili smo da ljudi u Samoboru često odabiru bijeli kruh jer je mekan i ukusan, a baš njega treba najviše izbjegavati. Proveli smo i anketu među prolaznicima: Što biste odabrali od ponuđenih pekarskih proizvoda: pecivo sa sjemenkama, kruh sa sjemenkama, krafna ili kroasan?
Mali novinari
|
| Osnovna škola Samobor |