« Svibanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dragi prijatelji!
Ukoliko želite donirati sredstva kojima bismo dodatno poboljšali uvjete rada i boravak učenicima učinili ljepšim i ugodnijim, možete to učiniti uplatom na žiro račun broj HR2524020061838000004 s pozivom na broj 7765-14275-14275
Zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj potpori!
Održan županijski Lidranu 21.2.2013. u Vrbovcu.
Više u nastavku!
Na županijskom Lidranu održanom 21.2.2013. godine u Vrbovcu našu su školu predstavili:
Dramski izraz- kategorija skupni scenski nastupi:
Zlatokosa i tri medvjeda, učenici Lutkarske grupe: Dora Filipović, Jelena Križetić, Tara Mihalić, Lea Šurina, Stella Zlodi (3.a razred), Ela Rođk, Karla Stipaničev, Marušić Ida (3.d razred), Ella Jančić, Tin Jančić (4. razred), voditeljica Andrea Lastovčić
Dramski izraz- pojedinačni scenski nastup:
S djedom u kolima, Damjan Ivetta, 5.a, voditeljica Snježana Graberski
Novinarski izraz- izdavaštvo:
Samoborček, zbornik literarno- likovnih radova učenika OŠ Samobor, učenici Literarne grupe:
Paula Sklepić,5.b, Lana Jakopec, Deborah Aurora Medica, Lana Račić, Iva Otmačić, Iva Vlainić, Mia Zorko(6.b razred), Matea Matijaščić 7.b
Literarni izraz:
Otkad znam za sebe, Karla Pribanić, 8.b, voditeljica Jadranka Minić
Županijsko povjerenstvo za literarni izraz predložilo je na državnu smotru učenicu Karlu Pribanić iz 8. b
Čestitamo Karli Pribanić na uspjehu te svim učenicima na uspješnom predstavljanju naše škole!
TV emisija "Bonjour! Hello! Guten Tag! Dobar dan!"
Recepti koje smo isprobali snimajući ovu TV emisiju:
Njemačka ekipa - Nirnberška juha od povrća
80 g guščje masti
1 crveni luk
2 poriluka
2 žlice brašna
2 mrkve
½ celera
2 l govedske juhe
3 veća krumpira
2 žumanjka
2 žlice vrhnja ili 4 žlice stepke
½ šalice krasuljice
Crveni luk, poriluk, mrkva i celer sitno se izrežu i prže u masti zajedno sa zaprškom od brašna. Zatim se povrće prelije govedskom juhom i kuha sa sitno izrezanim krumpirom. Kad je sve kuhano, ulije se razmućeni žumanjak s vrhnjem i pospe krasuljicom. Osim krasuljice može se uzeti ista količina kiseljaka. Uz to se serviraju kriške preprženog kruha.
Hrvatska ekipa - Pečene kobasice sa zeljem
domaće češnjovke
narezano kiselo zelje
luk
sol, papar
Kobasice se prvo malo prokuhaju, a potom se peku dok ne budu gotove. Kiselo se zelje ispere pod hladnom vodom; luk se poprži na ulju, dodamo zelje, začine i pirjamo ga 30-tak minuta dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Engleska ekipa - Jacket potato
Za 4 osobe:
4 veća krumpira
maslac
zrnati sir
sol
Krumpir dobro operemo i stavimo ga peći u zagrijanu pećnicu. Kada je gotov, zarežemo ga i stisnemo dok se ne otvori. Krumpir iznutra posolimo, stavimo maslac i zrnati sir, te ga poslužimo.
U hrvatskoj kuhinji poznat je pod nazivom 'police od krumpira'.
Francuska ekipa - Fondue od čokolade
Za 4 osobe:
4 dl vrhnja za šlag
400 g čokolade za kuhanje
vrečica vanilin praška
+ voće:
2 banane
ananas – može i iz kompota
2 jabuke
2 kruške
naranča
mandarina
Od vrhnja i čokolade napraviti kremu. Voće narezati na kockice. Banane, jabuke i kruške - radi oksidacije, premazati sokom od limuna. Poslužiti narezano voće i umakati ga u vruću kremu.
Ekipa Tv emisije Vam želi DOBAR TEK!